Bernard Lievegoed School
Bernard Lievegoed School
http://bernard.lievegoed.vrijeschool.org/
Berg en Bos
Berg en Bos
http://www.bergenbosschool.nl/
Bommelstein
Bommelstein
http://www.bommelstein.edu.almere.nl/
Borgmanschool
Borgmanschool
http://www.borgmanschool.nl/
Brederoschool
Welkom op de website van de brederoschool,groningen,basisschool,basisonderwijs,inaboudierplantsoen, in wijert zuid
http://www.brederoschool.nl/
Boventoon
Welkom op de website van de openbare basisschool boventoon, gevestigd in de muziekwijk in almere stad.
http://www.boventoon.nl/
Beekbergen
Obs beekbergen
http://www.beekbergen.apeldoorn-onderwijs.nl/
Arnhemse Buitenschool
Arnhemse Buitenschool
http://www.arnhemse-buitenschool.nl/
't Pannesjop
't Pannesjop
http://www.bs-pannesjop.nl/
't Kompas
't Kompas
http://www.tkompas.nl/
't Panorama
Dit is de website van basisschool 't panorama in arnhem . het panorama is een interconfessionele basisschool waar onderwijs wordt gegeven met respect voor ieders godsdienst of levensbeschouwing.
http://www.bspanorama.nl/
't Tweespan
Obs, basisschool, basisscholen, scholen, tweespan, 't tweespan, detweespan, de tweespan, drachten, friesland, b-art
http://www.detweespan.nl/
Anne Frankschool
Anne Frankschool
http://www.betuwe.net/annefrank.school
Anne Frank
Rkbs anne frank
http://www.annefrank.apeldoorn-onderwijs.nl/
Broederschool
Broederschool
http://www.broederschool.nl/
Crescendo
Katholieke basisschool crescendo - almere
http://www.kbscrescendo.nl/
De poort
De poort
http://mbsdepoort.buurtplein.nl/
De Lepelaar
Cjb.net offers free hosting and internet services.
http://www.lepelaar.cjb.net/
De Trilker
De Trilker
http://www.trilker.nl/
De Vore
De Vore
http://www.cbsdevore.nl/
De Zaaier
Basisschool de zaaier, basisschool de zaaier uit delfzijl
http://www.basisschooldezaaier.nl/
De Weide
De Weide
http://www.obsdeweide.nl/
De Kameleon
Mambo siteserver - the dynamic portal engine and content management system
http://www.de-kameleon.nl/
De Heksenketel
O.b.s. de heksenketel, school voor ervaringsgericht onderwijs
http://www.obsdeheksenketel.nl/
De Boeier
De Boeier
http://www.boeier.nl/
De Baggelhuizenschool
't Roege Stuk, de boerderij van Ubels aan wat nu het Gooiland heet, wat huizen langs de Witterstraat en wat oude boerenpaden, zoals het Eeftingslaantje, die zijn opgewaardeerd tot wandel- en fietsroutes. Meer is er van het oude Baggelhuizen niet over. Zoals in veel woonwijken is de geschiedenis van de wijk nadrukkelijk verweven met die van de school. Ook daaraan is te zien dat gebaande paden steeds meer werden gemeden. Voor het eerst werd er in Assen een school gebouwd voor openbaar en protestants christelijk onderwijs samen. Het begon in 1973 met de bouw van drie noodlokalen voor het kleuteronderwijs en vijf voor de basisscholen. Ze kregen een plek 'achter het provinciehuis' (hoek Salland-De Wouden). De OBS Baggelhuizen en de pc-school De Wijngaard (nu Het Octaaf) kregen ieder de helft van de lokalen. Zowel in kleuterschool als lagere school was er een lokaal voor gezamenlijk gebruik. De noodschool gold tevens als voortzetting van het schooltje in Witten, dat te weinig leerlingen telde (nog negen). Architectenbureau C. Kalfsbeek uit Borger had al de opdracht in de zak om een nieuw gebouw te ontwerpen voor openbaar en protestants christelijk kleuter- en lager onderwijs volgens een bijzondere bouwmethode: systeem De Coene-Kalfsbeek. Het stond te boek als snel, goed, flexibel en goedkoop. Bovendien paste het prachtig in het toen nog nieuwe idee kleuter- en lager onderwijs onder een dak te brengen.
Een jaar later (1973) kon de nieuwe school worden geopend. Door onduidelijkheden over de te verwachten leerlingenaantallen leek de noodschool een jaar langer dienst te moeten doen. Aanvankelijk was gedacht aan een school met 35 lokalen (ontworpen door stadsarchitect De Ket), maar de sterke gezinsverkleining in die jaren gooide roet in het eten. Nieuwe prognoses leerden dat een school met 21 lokalen ook groot genoeg zou zijn. De gemeente was flink geschrokken van een enquete onder de eerste inwoners van Baggelhuizen. De tijd van grote gezinnen was voorbij. Het kostte de wijk ook een sporthal. In plaats daarvan kwam er gewoon een gymnastieklokaal. In eerste instantie kwam er een schoolgebouw met elf lokalen voor het openbaar en negen voor het bijzonder onderwijs. Kosten: 3,2 miljoen gulden. Het werd in recordtempo gebouwd, zodat het bouwwerk toch nog op tijd voor het nieuwe schoolseizoen klaar was. Voor het gebied rond de school had de gemeente een kunstenaar in de arm genomen. Eugene ter Windt uit Velp ontwierp een 'tuin' zonder afrastering, die bovendien maar 80000 gulden hoefde te kosten. Belangrijk kenmerk zijn de heuvels rond de school, die overigens wel bleken mee te helpen aan regelmatige wateroverlast op de schoolpleinen.
Direct na de bouw zaten de toen vier leerkrachten van de OBS Baggelhuizen ruim in de jas. Als na De Vallei en de buurt rond de Hunsingostraat ook Kennemerland en De Wouden worden bebouwd gaat het hard. In 1975 is het aantal leerlingen al boven de 110 en dat betekent zes leerkrachten. In 1977 wordt al de dertiende leerkracht verwacht. Drie noodlokalen moeten worden gebouwd, maar die komen eigenlijk te laat. Een van de eerste klassen telt op een gegeven moment 45 kinderen. Nieuwe leerlingprognoses geven op dat moment aan dat Baggelhuizen uiteindelijk 32 leslokalen moet hebben voor het basisonderwijs en niet de 21 waarvan ooit uit werd gegaan. Behalve noodlokalen (op het huidige trapveld naast het gymlokaal verrijst uiteindelijk een complete noodschool) worden in die periode ook zes permanente lokalen bijgebouwd. Groeispurt In 1978 krijgt de Baggelhuizenschool er twee extra leerkrachten bij, omdat de school een groeispurt maakt van 398 naar 445 leerlingen. Er worden dat jaar vier eerste klassen gevormd. Regelmatig worden er nieuwe noodlokalen geplaatst om openbaar en protestants christelijk onderwijs genoeg ruimte te geven.
In 1981 was de Baggelhuizenschool een van de grootste van Drenthe met 22 klassen en 23 leerkrachten. Dat was dan ook het hoogtepunt. Bij de viering van het tienjarig bestaan in 1983 was het aantal leerlingen teruggevallen tot 540 (waarvan 130 op de kleuterschool) en moest de school terug naar achttien klassen. Het jubileum werd uitgebreid gevierd met poppenkast, een spelletjescircuit in de toen alweer leegstaande dependance 't Houtje en open huis met allerlei activiteiten. Sindsdien gaat het leerlingental gestaag naar beneden, zodat ook de noodlokalen langzamerhand weer kunnen worden afgeschreven. De Wijngaard kan uiteindelijk weer helemaal in het oorspronkelijke gezamenlijke schoolgebouw en nog wat later kan zelfs de peuterspeelzaal 't Onderdeurtje de oude keet tegenover het winkelcentrum verruilen voor een plekje binnen het schoolcomplex. Dat er sprake is van vermindering van het aantal leerlingen heeft alles te maken met een verdere gezinsverdunning. In 1993 woonden er in de ruim 1800 huizen van Baggelhuizen nog vijfduizend inwoners. Dat zijn er nu nog 4700. Wat dat betekent voor de toekomst is afwachten. Bij alle prognoses voor de school is er rekening mee gehouden: De Baggelhuizenschool gaat gewoon op naar het volgende jubileum.
http://www.obs-baggelhuizen-assen.nl/
De Driemaster
De Driemaster
http://www.obs-driemaster.nl/
De Finnjol
De Finnjol
http://www.finnjol.nl/
De Garven
De Garven
http://www.degarven.nl/
Plataanschool
Plataanschool
http://www.plataanschool.nl/